?>

Aftellen geblazen!

Home  /  Afrika  /  Huidige pagina

“Naar Botswana en NamibiĆ«? Wow wat tofff! Waar ligt dat in godsnaam? Hoe kom je daar nou bij?! Zo spannend! Ik neem aan dat je wel een wapen in je auto hebt liggen? Gaan jullie met z’n tweeĆ«n, niet met een groepsreis? Er is toch wel een guide bij, hĆØ?”

Zo maar een greep uit de reacties die we krijgen als we vertellen over onze aankomende reis naar deze twee Afrikaanse landen. Nog precies een week en dan is het eindelijk zo ver! Onze lang gekoesterde droom wordt dan werkelijkheid; we gaan naar Afrika!

Toen we in januari het plan maakten om naar Botswana & NamibiĆ« te gaan hebben we meteen vliegtickets gekocht. Een aantal maanden later ging ik op zoek naar leuke campings en wat schetste mijn verbazing? Ik zag bij veel campings al op de site staan: ‘fully booked’ of ‘reserved by local tour operators’. Wat?! Het is pas over driekwart jaar!

Natuurlijk instant panic.. We wilden op de bonnefooi gaan, maar blijkbaar ging dat niet lukken. Op internet hadden we gelezen dat NamibiĆ« & Botswana booming landen zijn en, als je in de natuurparken een goede campingplek wilt hebben, je ver van tevoren moet boeken. Dat dat betekende dat het driekwart jaar van tevoren al vol zat hadden we niet verwacht..Ā 

Na een tijdje Googelen kwamen we op de site van Selfdrive 4×4. Een klein reisbureau dat opgericht is door twee “Afrikagangers in hart en nieren”, zoals ze zichzelf noemen. Op de website stond een voorbeeldreis die grotendeels overeen kwam met de reis die wij in gedachten hadden. Nadat we een bericht hadden achtergelaten belden ze ons dezelfde dag nog terug. We vertelden welke dagen we heen- en terugvlogen, welke plaatsen we zeker wilden zien en we namen onze overige wensen en eisen door. Daarna gingen ze aan de slag om een passende offerte te maken.

Een aantal dagen later (zo snel!) kregen we de offerte binnen. Ze hadden perfect rekening gehouden met onze wensen. Er waren een aantal wijzigingen aangebracht in onze oorspronkelijke planning, omdat september bijvoorbeeld de verkeerde maand is om bepaalde gebieden in te gaan, aangezien er dan amperĀ wildlife te zien is. Kijk, goed om te weten šŸ™‚ ! We gaan naar veel nationale parken: Namib-Naukluf, Etosha, Chobe en Moremi Game Reserve. En hoe tof is het dat we met onze eigen auto door die parken gaan rijden! Net even gekeken en het totale aantal kilometers dat we gaan maken deze vakantie staat op 5180(!!). Veel, maar we hebben 30 dagen de tijd, dus prima te doen (denk ik šŸ˜› ) . De Victoria Falls pakken we trouwens ook nog even mee! Als we toch in de buurt zijn… šŸ˜‰ . Woep, woep!

Zie hieronder de roadtrip die we gaan maken:

Omdat de twee heren van het reisbureau zo goed rekening hadden gehouden met onze wensen, fijn mee dachten en de communicatie erg goed was besloten we met ze in zee te gaan! In het begin vonden we het erg jammer dat alles van tevoren vastligt, maar uiteindelijk zagen we vooral de voordelen: minder stress aangezien alles geregeld is, als er op reis iets mis gaat of er iets aan de jeep mankeert kan je hun bellen en zij regelen het en zij weten precies welke plekken we wel en niet moeten bezoeken in die periode.

We zullen van de 28 nachten maar 4 nachten in een bed & breakfast verblijven, dus onze 4×4 jeep (eenĀ Toyota Hilux Double Cab) wordt echt ons huis voor een maand. We hebben een reglement gekregen waar we wel en niet mogen overnachten (niet onder bomen, niet vlakbij water, niet op een pad naar water, etc. etc.) en wat we moeten doen als we oog in oog staan met een wild dier (bij een neushoorn: wachten tot het beest op je af komt rennen en op het laatste moment opzij springen..Ā right). Erg spannend allemaal, maar we zijn ervan overtuigd dat we weer met duizenden mooie herinneringen, ervaringen, foto’s en filmpjes thuis komen šŸ˜€ .

Ons huis voor een maand!

Geen idee of er WiFi is, maar we gaan proberen om af en toe weer een blogje te schrijven zodat iedereen weet dat we niet opgegeten zijn door een leeuw, of omvergelopen door een nijlpaard. šŸ˜‰ Wil je nou op de hoogte blijven van onze avonturen? Schrijf je dan in voor de mail notificaties.

De katten en visjes worden verzorgd door een vriendin, dus die zullen geen aandacht tekort komen (we weten allemaal hoe cranky katten worden als ze niet genoeg aandacht krijgen…). Zij zal het fort bewaken als we weg zijn! Thanks RenĆ©e! <3 Nu snel beginnen met inpakken, want daar zijn we nog steeds niet aan begonnen… STRESS, AAAH!

+Gerelateerd
+Info

Gepost op: 03/09/2018

Auteur: Wendy Lempers

Categorie: Afrika, Alle reisverhalen, Botswana, Namibiƫ

Tags: , , , ,

+7 Reacties
 1. Renee says:

  Graag gedaan hoor skattieszz!

 2. papsie en mamsie says:

  Heel veel plezier. Ga ervan genieten. PAS OP, let goed op . En maak heel veel foto’s.

 3. Jeanne says:

  Hoi vakantiegangers. Wat een spannende vakantie gaat dit worden. En goed dat je de reis daar gepland hebt en back-up hebt dat geeft je toch een veiliger gevoel. Heel veel plezier en mooie avonturen. Ik kijk uit naar de verslagen en foto`s Groetjes.

 4. Liesbeth says:

  Supercool!! En leuk dat jullie weer een blog bij gaan houden! Goede reis en geniet ervan maar pas op, geen luipaarden aaien enzo :p

Laat een berichtje achter!