Belgische Ardennen: Onze eerste vakantie samen

Home  /  Alle reisverhalen  /  Huidige pagina

Gister zijn we terug gekomen van een weekje Belgische Ardennen. Onze allereerste vakantie saampjes! We stonden op de 4 sterren camping “Parc la Clusure” in het plaatsje Bure (Tellin), naast rivier de L’Homme. De omgeving van de camping was prachtig en er is ontzettend veel te doen in de buurt. Er komen veel Nederlanders op de camping (het personeel is ook allemaal Nederlands), dus binnen no-time hadden we aansluiting. Erg gezellig!

We waren met een bungalowtent die we een week ervoor via Marktplaats hadden gekocht. Hij is erg goed bevallen. Het enige nadeel was dat we geen handleiding hadden en de tent uit VEEL onderdelen bestond. Gelukkig werden we na een tijdje geholpen door de overburen, die er iets meer verstand van hadden 😛 .

De vakantie was erg leuk! Het regende af en toe wel (en hard!), maar over het algemeen hebben we goed weer gehad. We hebben daardoor veel kunnen doen en zijn geen één dag thuis gebleven:

  • Een mooie kanotocht over de L’Ourthe van 25 kilometer (spierpijn de volgende dag, pfoe).
  • Een wandeltocht rondom de camping. De omgeving is erg mooi, dus dit is zeker een aanrader! De camping had erg veel boekjes met wandelroutes liggen, dus we hadden er een uitgekozen van 2,5 uur. Wij hebben er 6 uur over gedaan.. We waren verdwaald, oeps.
  • Het bezoeken van een wildpark in La-Roche-en-Ardenne. De dieren leven in halve vrijheid, in een bosrijke omgeving. Af en toe moet je dus wel even speuren om de dieren te zien. Er waren veel verschillende dieren, zoals wolven, lynxen en damherten.
  • Toen het wat minder weer was, zijn we gaan shoppen in Luik. Een erg leuke en gezellige stad.
  • Tennissen. Op de camping hadden ze drie tennisbanen. Daar hebben we ook gebruik van gemaakt. Even al het luie zweet eruit werken!
  • Het bezoeken van safaripark Le Monde Sauvage; het enige safaripark in België. Roger en ik vinden dierentuinen sowieso erg leuk, maar safariparken waar je met je eigen auto doorheen kan rijden vinden we het allerleukst! Je komt ontzettend dicht bij de dieren en dat maakt het toch wel bijzonder. Naast de safaritocht hebben we het park ook te voet verkent. We hebben o.a. een roofvogelshow aanschouwd. Deze was erg indrukwekkend; buizerds, arenden en uilen die vlak boven je vliegen en gieren die ineens langs je lopen.
  • Het bezoeken van drie grotten; de grot van Lorette-Rochefort, de grotten van Han (beiden maken deel uit van het Domein van de grotten van Han) en als laatste de grotten van Remouchamps.

We waren ook een avondje een lokaal kinderopvangtehuis geworden. Roger ging mij leren jongleren met kegels en binnen vijf minuten stonden er een stuk of tien kinderen om ons heen die het ook wilden leren. Op een gegeven moment stond iedereen te jongleren met ballen en kegels en te diaboloën. Leuke opmerkingen vlogen ons om de oren: “Zijn jullie getrouwd?”, “Werk je in het circus?” en “Wat een kleine auto hebben jullie zeg”.

‘s Avonds hebben we filmpjes bekeken op de Archos en bord- en/of kaartspelletjes gespeeld. Het was wel jammer dat je niet tot laat buiten kon zitten.. Om 23.00 zat je met een dikke trui en jas aan te bibberen van de kou. Maar goed, je kunt niet alles hebben! 😉

+Info

Gepost op: 27/07/2007

Auteur: Wendy Lempers

Categorie: Alle reisverhalen, België, Europa

Tags: , , , , , ,

+Reacties

Laat een berichtje achter!