?>

Biken, Hiken, Partyen en ook nog een beetje cultuur snuiven

Home  /  Alle reisverhalen  /  Huidige pagina

Vanaf Edinburgh gingen we via de Angus Coastal tourist route richting Stonehaven. Een mooie route, langs de kustlijn, met allerlei kleine dorpjes en haventjes.

Na een klein uurtje rijden kwamen we aan bij Dunnottar Castle: WAUW! Die omgeving, met het kasteel op de klif, zooo mooi. WeĀ hebben daar dan ook een aardige tijd rond gelopen en hĆ©Ć©l vĆ©Ć©l foto’s gemaakt. Het zat ook precies weer mee met het weer – lekker zonnn. Tot nu toe echt zoveel geluk.. in de auto: regen! Zodra we uit de auto stappen: zon! Nahhh, wat een geluk zeg!

Hierna probeerden we een wild kampeerplek te zoeken. Helaas was het allemaal veel te bewoond. Na een paar mislukte pogingen toch maar weer een camping gepakt in het plaatsje Ballatar. Op het eerste gezicht heel leuk, maar onze tent stond dus naast een speeltuin en er waren zooooooooo veeeeeeeeel kinderen. Overal om je heen schreeuwende kinderen. Frank echt om de tien minuten: “Zoveel kinderen?! Maar echt.. zoveel kinderen?! Hoe kan dat?” Hahaha.

‘s Avonds na het eten gingen we de omgeving verkennen. Binnen vijf minuten hadden we (dankzij het alziende oog Charlie) drie(!!) herten gezien! Suuuper gaaf. Ze waren ook helemaal niet bang voor ons, we konden best dichtbij komen.

De volgende dag werden we wakker met windkracht zeven. Wel een heerlijk zonnetje, dat dan weer wel. We gingen op weg naar Glenlivet voor een negen kilometer lange mountainbike tocht. Suuuupervet! Mooie uitzichten, crossen door het bos heen, erg gaaf! Wel zwaar, omdat er ook aardig wat geklommen moest worden. De mannen gingen hierna nog een keer, de vrouwen gingen lekker in het zonnetje kaarten en ijsjes eten.

Daarna gingen we richting Loch Ness, wederom op zoek naar een wildkampeerplek. Hoe hoger je komt, hoe meer je de highlands inĀ gaat, hoe mooier de landschappen en uitzichten worden. Allemaal verschillende tinten groen, paarse bloemen. Wauww! Een soort ScandinaviĆ«. Helaas konden we wĆ©Ć©r (vloek van Frank en Charlie?) geen wild kampeerplek vinden. Weer een camping dus; Auchnahillin. En weer hadden we tijdens het rijden noodweer en bij aankomst; droog! Nadat we de tenten opgezet hadden begon het helaas toch te regenen, maar gelukkig hebben we een TARP mee gebracht. Deze avond/nacht hadden we voor het eerst last van midges. WĆ”t een irritante beestjes zeg. Onwijs agressief ook. Daarom hadden we ons maar allemaal aangekleed als een overvaller met bivakmutsen op en alles.

De volgende ochtend werden we uit ons tent gebrand. Maar.. dat betekent dus.. Zon? Warmte? Jaaa, eindelijk korte broeken weer!! Eindelijk dat zomervakantie gevoel!! Achteraf was het een minder goed idee, omdat we gelijk lek geprikt werden door de midges, maar ja.. eindelijk warmte! Op naar Loch Ness!

Uh, tsja.. Loch Ness. Wat zeg je er over. Het is een meer, niets meer (haha), niets minder. We zijn ook nog naar Urquhart Castle geweest, maar ook dat is niet heel speciaal. Leuk om gezien te hebben, maar ik zou het mensen niet aanraden. Nessie hebben we helaas niet gevonden šŸ™ .

Hierna zijn we bij natuurpark Glen Affric een hiking trail gaan doen van een aantal kilometer, door de bossen. Helaas veel regen. De watervallen op het einde maakte gelukkig een hoop goed.

En daarna met de auto weer richting Torridon. Voordeel van dit rare Schotlandse weer: regenbogen! Wauw, we hebben zulke mooie regenbogen gezien, dubbele regenboog (double rainbow, all the way :-O ) en een regenboog met superfelle kleuren. De highlands worden steeds mooier en mooier. Het liefst wil je na elke bocht stoppen om een foto te maken.

Na een paar nachten kou gelijd te hebben in een tentje, hebben we toch besloten om maar in een B&B te slapen. Daar zitten we vandaag. We hebben net heerlijk gegeten bij een hotel en als klap op de vuurpijl was er live muziek!! Een Schotse band die allerlei Keltische muziek speelde. Superleuk en schattig! Het enige nadeel was dat de boze mama (de mevrouw van het B&B) ons had vertelt dat we maximaal 11 uur binnen moesten zijn, daarna werd er niet meer open gedaan. Om kwart voor 11 hadden we het nog zoooo erg naar ons zin (Roger en Wendy hebben allerlei leukeĀ Schotse dansen geleerd), dat we Ć©cht niet terug wilden. Wendy heeft dus gevraagd aan de eigenaar van het hotel of hij het telefoonnummer van de boze B&Bmevrouw heeftĀ en Roger heeft haar opgebeld met de vraag of we alsje alsjeblieft wat langer mochten blijven (mooooom, can we pleeaseee stay a little bit longer???). Gelukkig stemde ze toe, we mochten een half uur later thuis komen! JEEEEEEEEJ!! Roger kwam terug en de hele kroeg juichte met ons mee om het feit dat we nog wat langer mochten blijven! Faaaaaaaantastisch!!! Leukste avond uit ons leeeeeven gehad (okĆ©, misschien een beetje overdreven, maar het scheelt niet veel šŸ˜€ ).

Een fles wijn en vijf liter bier later is het nu eindelijk tijd om heerlijk te gaan schlapen in een normaal bed, in de warmte, zonder midges (okĆ© Charlie, thanks voor het aandringen, stiekem is het toch wel relaxt šŸ˜‰ ).

Morgen hopelijk dolfijnen en walvissen spotten! Woep! Welterusten iedereen!

[Best_Wordpress_Gallery id=”7″ gal_title=”Biken, Hiken, Partyen en ook nog een beetje cultuur snuiven”]

+Gerelateerd
+Info

Gepost op: 25/07/2015

Auteur: Wendy Lempers

Categorie: Alle reisverhalen, Engeland, Europa, Schotland

Tags: , , ,

+2 Reacties
  1. ineke mandjes says:

    Plezier zat dus! En weer heel leuk om te lezen!!

  2. mamsie papsie says:

    Gezellige verhalen. Jullie doen altijd wel veel in jullie vakanties. Leuk hoor. Geniet er maar van

Laat een berichtje achter!