?>

Cairngorn & Isle of Skye: Vijftig tinten groen

Home  /  Alle reisverhalen  /  Huidige pagina

Hoe gelukkig we vorig blogje waren met de Bed & Breakfast, hoe ongelukkig we waren toen we de rekening kregen. Bij aankomst hadden we gevraagd hoe veel een kamer per nacht kostte, waarop de mevrouw zei “40 pond”. Bij het afrekenen zagen we echter dat het niet 40 pond per kamer was, maar per persoon!! Oef.. Nog NOOIT hebben we zoveel geld uitgegeven aan een overnachting. Wat een tegenvaller.. Na het opgezocht te hebben, blijkt dat alle B&B’s in Schotland/ Engeland zo duur zijn. OkĆ©, dat was dus de eerste en enige B&B deze vakantie. Even een tegenvaller, maar daarna weer met frisse moed naar de volgende plek.

Omdat we om drie uur pas de boot op moesten, hadden we nog wat tijd te doden. Gelukkig is er in elk plaatsje een visitor center die je de mooie en leuke wandeltochten in de buurt kan vertellen en je een handig kaartje mee geeft. Heel goed geregeld! De wandeltocht die we uitgekozen hadden was een uur, maar in ons tempo (om de haverklap stoppen om een foto te maken of een video op te nemen) duurt elke wandeltocht twee keer zo lang šŸ˜› . De wandeltocht was erg mooi. We verbazen ons steeds weer over de verschillende tinten groen die we zien. Heel indrukwekkend. We hebben ze geteld en het waren er precies vijftig.

Na de wandeltocht gingen we naar het vissersdorpje Gairloch, vanwaar we de boot pakten de zee op! Op zoek naar walvissen,Ā haaien, otters, zeehonden en adelaars. Maar helaas.. we hebben een otter, een zeehond en hele mooie gekleurde kwallen gezien, maar verder niets nakkes nada. We moesten van de kap’tein aanhoren dat ‘yesterday there were so much more animals. Lots ofĀ dolphins, birds, etcetera and now there’s nothing.. Very strange”. Nou, daar zijn we dan lekker mee. Alsnog was de boottocht mooi, maar jammer natuurlijk van het ontbreken van de dieren.. daar doe je het tenslotte voor (en hoe gaaf zou het zijn om een walvis te zien in het echt!). Alsnog waren we wel blij dat we een otter gespot hadden!

Daarna gingen we vanaf Gairloch via de kustplaatsjes Shieldaig en Applecross naar het plaatsje Lochcarron. Wauw, wauw, wauw wat een ontzettend mooie route, met weer al die tinten groen. De weg is erg slecht en eenbaans (gelukkig zijn er veel passing places), maar echt een aanrader als je naar Schotland wilt. We waren al een tijdje op zoek naar een wild kampeerplek, maar elke keer waren de plekken die we zagen al bezet šŸ™ . Uiteindelijk hebben we er toch Ć©en gevonden!! (Om elf uur ‘s avonds, haha). De plek was ontzettend mooi (de mooiste wild kampeerplek die Wendy en Roger gehad hebben), met uitzicht over een groot meer, omringd door bergen. Het enige jammere waren de midges.. damn, wat een rotbeesten.

De dag erna gingen we naar de Isle of Skye. Hoe meer we in de buurt kwamen, hoe toeristischer het werd. Dit was ook aan de prijzen te zien.. Zo vroegen ze zeven pond voor een klein potje insectenspray, oef..

Onderweg even gestopt bij Kasteel Eilean Donan. Ook weer een kasteel met een mooie ligging. Als je van kastelen houdt, ben je in Schotland in ieder geval aan het goede adres!

We zitten nu op een camping in Achachork, vlakbij de hoofdstad van Isle of Skye: Portree. Het is heel erg toeristisch hier, met ontzettend veel fietsers en backpackers. De locatie is wel heel gaaf. De camping is een groot veld en overal waar je staat zie je de bergen, schapen en koeien om je heen.

Helaas stikt het op Isle of Skye van de midges, dus we zitten van top tot teen onder. Als je de foto’s bij dit blogje bekijkt.. schrikt dan niet van de rare rode vlekken op ons lijf. We hebben geen enge ziekte opgelopen, maar zijn dus allemaal lek geprikt (gebeten?) door die rotbeesten. Het jeukt ook als een gekkkk.

Vandaag hebben we de westkust van Isle of Skye verkend. We hebben een mooie wandeltocht van 6.5 km gedaan naar Coral Beach.
Zoals de naam al zegt gaat de wandeltocht langs witte stranden en een azuurblauwe zee. Wat een plaatje! Alleen de 30+ graden mist nog. Er was ook eenĀ uitkijkpuntĀ over het water, vanwaar je de andere eilanden kon zien. We hebben zelfs een aantal zeehonden gezien die lekker aan het relaxen waren aan de kust! šŸ˜€

Na een uurtje rijden kwamen we bij het parkeerterrein van Neist Point aan. Vanaf hier zou het Ć©Ć©n km lopen zijn naar de Neist Point vuurtoren. Ze hadden er alleen niet bij verteld dat het een aardige klim was. We liepen langs torenhoge kliffen, met als eindbestemming de vuurtoren die er al vanaf 1909 staat en momenteel verlaten is. Een aanrader om hierheen te gaan! Wij hadden bewolking en geen zon, maar zelfs dan is het ontzettend mooi. Toen we een tijdje aan het relaxen waren op de rotsen naast de vuurtoren, hebben we zelfs een aantal dolfijnen gezien in de zee! We hebben vandaag dus meer gezien dan tijdens de boottocht, haha.

‘s Avonds heerlijk gegeten en gedronken bij een pub in Portree en daarna ons bed in, omdat het buiten weer regende als eenĀ gek. Tot nu toe regent het elke avond hier en is het overdag droog, dus houden zo! Beetje jammer alleen dat de tent van WendyĀ en Roger zo lek als een vergiet is, dus nu maar creatief met een grondzeil doen..

Straks gaan we de noordkant van Isle of Skye verkennen, door een acht kilometer lange wandeltocht naar the Old Man of Storr te doen. Hopelijk is die net zo mooi als de westkust!

Doeiiiiiiii! Groetjes aan het thuisfront van de Skuumkippen!

P.S. de foto’s staan in random order.. was even teveel werk om ze in goede volgorde te zetten šŸ˜› .

[Best_Wordpress_Gallery id=”6″ gal_title=”Cairngorn & Isle of Skye: Vijftig tinten groen”]

+Gerelateerd
+Info

Gepost op: 28/07/2015

Auteur: Wendy Lempers

Categorie: Alle reisverhalen, Europa, Schotland

Tags: , , , , , ,

+2 Reacties
  1. mamsie papsie says:

    De tent is lek geworden omdat je hem nat ingepakt hebt. Thuis opnieuw inspuiten met speciaal spul wat je in kampeerwinkels kan kopen. Jammer van de muggen, valse krengen. Maar ondanks alles genieten jullie wel. Ga zo lekker door met leuke dingen doen en zien. Liefs van ons

    • We hebben de tent niet nat ingepakt dus dat kan het niet zijn. En het komt echt door het grondzeil naar boven, dus denk dat de tent gewoon op is? Heel wat mee gedaan natuurlijk. We blijven natuurlijk genieten! Elke avond paar shotjes Sambuca tegen de kou en je goed inpakken tegen de midges helpt hahah. Kus!

Laat een berichtje achter!