?>

Europa-Park: Grootste pretpark van Duitsland

Home  /  Alle reisverhalen  /  Huidige pagina

Wij vinden pretparken best wel leuk. Dit keer wilden we eenĀ keer ergens anders heen gaan dan deĀ standaard Efteling/ Bobbejaanland/ Walibi/ Duinrell. Het plan was om naar het grootste pretpark in Duitsland te gaan: Europa-Park! Helaas ligt Europa-Park niet naast de deur. We gingen met de auto en het kostte ons zeven uur heen en weer zeven uur terug.

Om kosten te besparen wilden we het in Ć©Ć©n dag doen (arme studentjes dat we zijn). Vandaar dat we de wekker om 02:30 hadden gezet. Gelukkig lagen we wel om 21:30 al in bed, dus we hadden alsnog een beetje kunnen slapen. Merijn stond om 03:30 voor de deur om te vertrekken richting Rust, Duitsland. Na een erg lange tocht kwamen we eindelijk bij Europa-Park aan, om 10:30.

De eerste achtbaan die we zagen zag er al veelbelovend uit. De achtbaan is namelijk gebouwd boven de parkeerplekken van het park. De achtbaan genaamd: “Silver Star”Ā (de hoogste en grootste achtbaan van Europa) haalt een topsnelheid van 130 km/u (!!). Deze was te vinden in het het gedeelte ā€œFranceā€. Het gehele pretpark is namelijk verdeeld in verschillende landen. De namen van de eettentjes en attracties zijn ook allemaal in de taal van het desbetreffende land geschreven, zoals je op de foto’s kanĀ zien. Ons kleine kikkerlandje was er natuurlijk ook te vinden. Helaas was daar niet heel veel interessants te beleven. Wel hebben we een foute versie van de Droomvlucht van de Efteling gezien.

Het leuke was dat we in november naar het pretpark zijn gegaan, Ā tijdens het thema “Halloween”. Alles was dus helemaal in Halloween-stijl versierd. Ik heb nog nooit zoveel pompoenen bij elkaar gezien. Het was echt heel leuk gedaan, alleen werd je aan het einde helemaal gek van het nummer: ā€œThis is Halloweenā€ van de film Nightmare before Christmas.

Verder waren de hoogtepunten van de dag toch wel de attracties “Blue Fire” en de “Eurosat”. De Blue Fire was een nieuwe achtbaan waar je op het begin afgeschoten wordt. Merijn en ik hadden Tiek en Wendy niet van tevoren verteld dat dat zou gebeuren, dus die schrokken wel even toen ze van 0 naar 100 km/u in 2,5 seconden gingen. We hebben voor deze attractie helaas meer dan een uur in de rij moeten staan, maar het was het zeker waard!

De Eurosat was een achtbaan waarbij je in een grote pompoen zat. Deze was erg gaaf omdat het helemaal donker was binnen, met alleen wat lichteffecten. Hij ging lekker snel en je kon moeilijk zien welke kant je elke keer op ging. Je werd dus aardig heen en weer geschud. Ook de rem aan het einde was erg verrassend.. Je zou er bijna een whiplash van krijgen.

De “Euro-Mir”Ā mogen we zeker niet vergeten. Een draaiende achtbaan, Ā waar je met 80 km/u achteruit naar beneden gaat.

Op het eind hebben we nog een Halloween optocht gezien; allemaal verkleeddeĀ mensen en wagens, met wat vuurwerk erbij. Toen rond zes uur het park ging sluiten gingen wij weer richting huis. Na een kort bezoek bij de Mac zijn we weer richting Nederland gereden.

Om half drie ‘s nachts lagen we weer in ons oude vertrouwde bed en hadden we een super 24uurs-dag achter de rug.

Dit park is zeker voor herhaling vatbaar. Veel attracties, shows en voorstellingen. WeĀ hebben er bijna acht uur rondgelopen en we hebben nog lang niet alles gedaan en gezien, helaas. Als je naar dit park wilt gaan dan moet je zeker twee dagen gaan. Het thema was heel mooi verwerkt door het gehele park. Het was zelfs leuk om in de rij te staan, omdatĀ ze allemaal bezienswaardigheden en shows hadden waar je tijdens het wachten naar kon kijken.

Om een beter beeld te krijgen heeft Merijn weer een mooi filmpje gemaakt:

+Gerelateerd
+Info

Gepost op: 04/11/2009

Auteur: Roger Lempers

Categorie: Alle reisverhalen, Duitsland, Europa, Video

Tags: , , ,

+Reacties

Laat een berichtje achter!