Handige reisgadgets

Home  /  Alle reisverhalen  /  Huidige pagina

Wij houden van gadgets. Vooral gadgets die ons leven wat gemakkelijker maken. Omdat we binnenkort onze eerste verre reis gaan maken, gingen we natuurlijk op zoek naar handige reisgadgets. We hebben een tweetal producten gekocht; de Cocoon GRID-IT! Organizer en de Eagle Creek Pack-it cubes. We komen net terug van een festival in Hongarije (Balaton Sound), waar we deze producten hebben uitgetest. Hieronder onze ervaringen:

Cocoon GRID-IT! Organizer

Als ICT-er zijnde, neem je vaak aardig wat elektrische apparaten mee op vakantie; acculaders, video-/fotocamera, harde schijf, ipod, meerdere telefoons, etc. etc. Al deze apparaten hebben stroom nodig, dus natuurlijk moeten de batterijen, USB kabels en opladers ook mee. Tevens kan je niet zonder een aantal extra accu’s en geheugenkaarten. Elke vakantie hadden we hetzelfde gezeur.. waar laat je die dingen. Meestal hadden we één ‘nerdrugtas’, vol met apparaten en bijbehorende kabeltjes. Echter ging altijd alles door elkaar of kapot, en was je uren aan het zoeken als je een bepaald soort kabeltje of geheugenkaartje nodig had. We werden dus ook errrrg enthousiast toen we het volgende product op internet tegen kwamen; de Cocoon GRID-IT! Organizer.

Wat een geweldige uitvinding! Het is echt supersimpel.. Een platte unit, met aan één zijde allerlei geweven elastieken. De elastieken zijn in een verschillend patroon op de unit gezet, zodat je allerlei verschillende soorten en maten spullen onder het elastiek kan klemmen. Van zonnebrillen, tot pennen, tot nerdmeuk 🙂 . Bij ons zagen de GRID-IT’s er zo uit:

Onze Cocoon GRID-IT! Organizer

Onze Cocoon GRID-IT! Organizer

Je hebt verschillende soorten en maten. Wij hebben dus twee rechthoekige units. De grootste GRID-IT past precies in onze rugtas, erg fijn. Je hebt ook een GRID-IT ipad-hoes en een GRID-IT voor op je zonneklep in de auto (hoe leuk!). Het is echt super praktisch. Niet meer eeuwen zoeken naar dat ene kabeltje, maar je doet je rugtas open, haalt de GRID-IT eruit en je hebt gelijk een overzicht van al je accessoires. Aanradertje!!

Eagle Creek Pack-It Cubes

De backpacks die Roger en ik gekocht hebben, zijn niet uitgerust met ontzettend veel aparte vakjes. Je hebt één groot vak, waar al je spullen in moeten. Om het overzicht toch een beetje te bewaren, hebben we twee setjes van drie Eagle Creek Pack-It Cubes gekocht.

Eagle Creek Pack-It Cube set

Eagle Creek Pack-It Cube set

Eagle Creek Pack-It Cube set

Eagle Creek Pack-It Cube set

De set bestaat uit drie cubes, van verschillende maten; Pack-It Cube (ideaal voor shirts, broeken en shorts), Pack-It Half Cube (ideaal voor shirts, shorts, sokken en ondergoed) en de Pack-It Quarter Cube (ideaal voor sokken, riemen en accessoires).

Het eerste wat we dachten toen we de doos open maakten, was: “Hoe kan je in Godsnaam broeken kwijt in zo’n klein tasje?” Na het lezen van de beschrijving vonden we het antwoord op die vraag: rollen! Het is dus de bedoeling dat je niets meer opvouwt, voordat je het inpakt, maar oprolt. Op deze manier kan er ontzettend veel in een relatief klein tasje gestopt worden. Het is mij (Wendy) gelukt om drie lange broeken, twee harembroeken, één legging en vier korte broeken (!!) in de grote Pack-It te krijgen. Dat ziet er dan dus zo uit:

Gevulde Pack-It Cube

Gevulde Pack-It Cube

In de Pack-It Half Cube hadden we onze shirts gedaan, maar toen we ze er uit haalden waren de shirts erg gekreukt. Het werkt dus wel; je kunt er heel veel shirts in kwijt, maar als je shirts hebt waarin je de kreukels goed ziet, is opvouwen toch beter.

Ook wisten we niet precies wat we in de kleinste cube (de Quarter Cube) moesten doen. We hadden er nu onze riemen in gedaan, wat makkelijk paste, maar verder paste er weinig in. Wellicht dat we er naar Peru ook wat kleinere accessoires in kunnen doen; zakmes, e.d.

Ondanks dat, zijn we over de Pack-It’s ook erg tevreden. Je krijgt én meer ruimte in je tas, omdat je het veel compacter in kan pakken én je kunt nu alles handig sorteren, waardoor je niet meer zo hoeft te zoeken in dat grote vak naar een bepaald kledingstuk.

+Info
+Reacties

Laat een berichtje achter!