?>

Heide Park: Pretpark voor thrillseekers

Home  /  Alle reisverhalen  /  Huidige pagina

Panorama Heide Park

Een vriend van ons is pretpark fanaat en kwam met het idee om naar Heide Park te gaan, een pretpark in Duitsland. Afgelopen zaterdag was het zo ver en gingen we er heen. Aangezien het vijf uur rijden is, ging de wekker om 04:30. Oef..

Om tien uur arriveerden we bij het park, dat mooi aangelegd is, middenin het bos. Het zonnetje scheen en de temperatuur was aangenaam. This is gonna be a good day! šŸ˜€

Bij binnenkomst zagen we dat het nog erg rustig was. Hopelijk blijft het zo! Het park heeft in het centrum een groot aangelegd meer. De attracties zijn om dit meer heen gebouwd. Een erg mooi plaatje om te zien.

Onderweg naar de Krake (de reden dat we naar Heide Park zijn gegaan), liepen we langs een soort piratendorp (Attractie: ToPiLauLa-Schlacht). Er stond niemand in de rij, dus snel de boot in gestapt. Op de boot zaten verschillende waterkanonnen waar je achter kon gaan zitten. Als je aan het hengsel draaide, kwam er een waterstraal uit. Terwijl de boot door het dorp heen voer, hingen er verschillende ronde doelen waar je op kon schieten. Geen idee wat er zou gebeuren dan, maar enthousiast als we waren schoten we er op. SPLASH! Een hele emmer water in de boot. Tas nat, wij nat. Dat begon goed šŸ˜‰ . Gelukkig was het mooi weer! De rest van de rit was het schieten op de doelen en proberen de waterstralen te ontwijken. Alleen maar gelachen. Helaas waren er geen andere boten waar mensen in zaten, anders kon je oorlogje voeren met elkaar. Aan de kant stonden ook een aantal waterkanonnen, dus ook mensen aan de kant konden op je boot schieten. Erg leuk!

Hierna liepen we naar de Krake. Een 42 meter hoge dive coaster en de eerste van Duitsland. Een dive coaster is een duikachtbaan die RECHT naar beneden gaat (90 graden šŸ˜Æ !). Omdat je bovenin eerst nog een paar seconden stil hangt en dus recht naar beneden kan kijken, kozen we ervoor om in de voorste stoelen te gaan zitten. Iets langer in de rij staan, maar wel een nĆ³g vettere ervaring. Doodeng als je daar boven hangt, naar beneden kijkt en niets ziet, behalve je bungelende voeten en een hele grote bek van het ā€œmonsterā€. Als de achtbaan na een aantal seconden naar beneden ā€œvaltā€, schreeuw je de longen uit je lijf. Watttt is dit vet zeg! Zoals je in de aftermovie kan zien, kon ik ook niet stoppen met “Oh, mijn GOD!” te roepen, hahah.

Toen we hiervan bekomen waren, zijn we de volgende achtbaan in gegaan. De Big Loop. Een Python-kloon. Niets bijzonders, wel leuk.

De wing coaster Flug der DƤmonen was wel weer bijzonder. Een wing coaster is namelijk een achtbaan waarbij je aan weerszijden van de achtbaan zit. Er zit dus niets onder of boven je. Erg vet!

Nadat we een aantal achtbanen gehad hadden, was het tijd om te eten. Dit hebben we gedaan bij de DƤmonen Grill. De mannen bestelden een burger, ik had een steak en het was allemaal even smakelijk. De prijs/kwaliteit verhouding was uitstekend. Dat maak je toch niet vaak mee in een pretpark..

Met volle magen zijn we in de rij gaan staan van de Colossos. Deze achtbaan staat in het Guiness Book of World Records als hoogste houten achtbaan ter wereld (60 meter) en was Roger zijn favoriete attractie in het park. Een lange achtbaan, met veel airtime en een die knoerthard gaat (de snelste houten achtbaan in Europa met 109 km/h). De mannen zijn hier dan ook meerdere keren in gegaanĀ (wat ook kon omdat het heel rustig was).

Om onze magen even wat rust te gunnen, zijn we ook nog even de wildwaterbaan in gegaan: Mountain Rafting. Een lange baan, met veel mooie watervallen tussendoor. We vonden dat er wel ietsĀ meer spektakel in zou mogen, wat meer stroomversnellingen, etc., maar alsnog een leuke attractie.

Omdat het wel weer tijd was voor wat spanning ( šŸ˜‰ ), gingen we de Desert Race in. Een achtbaan waarbij je wordt weggeschoten. In 2,4 seconden bereik je een snelheid van 100 km/h. Ik wilde schreeuwen, maar kreegĀ door de snelheid zo weinig lucht dat het niet lukte, hahah. Dat wil toch wel wat zeggen šŸ˜› .

De volgende achtbaan was de Limit, een omgekeerde achtbaan. Hierbij zit je dus niet in de achtbaan, maar hang je er aan. De achtbaan gaat vijf keer over zā€™n kop! Toen we hieruit kwamen, waren we ook allemaal een beetje draaierig en moesten we even op adem komen. Iets teveel inversies (momenten dat je ondersteboven hangt) van het goede.

Als laatste hebben we de Bobbahn gedaan. Het leuke aan deze achtbaan is, dat je los zit op de baan. Er is dus geen rails waar het karretje op vast staat. Best eng af en toe, want je haalde behoorlijke snelheden! Gelukkig zijn we niet de bocht uit gevlogen en stonden we na 2,5 minuut (Ć©Ć©n van de langste attracties in Heide Park) weer veilig op de grond šŸ˜€ .

Van het entertainment en de shows hebben we niets mee gekregen. We hebben een aantal plekken gezien waar de showsĀ opgevoerd konden worden, maar omdat we niet al te veel tijd hadden en waarschijnlijk toch alles in het Duits is en dus niet te volgen, zijn we hier niet naartoe gegaan.

De attractie Scream was helaas dicht. Met een hoogte van 71 meter is het de grootste gyro-drop toren ter wereld. Erg jammer, maar een goede reden om nog een keer naar het park te gaan, want wat een superpark is dit! Het personeel was overal vriendelijk, het eten was lekker, het park was goed onderhouden en ontzettend schoon en de achtbanen.. oioioi wat zijn die allemaal gaaf zeg! We hadden ook wel geluk met het weer en de drukte. De langste wachtrij die we gehad hebben was die voor de attractie Krake en was 30 minuten, maar gemiddeld hebben we een kwartiertje per attractie in de rij gestaan.

Het enige nadeel zou kunnen zijn dat er geen binnen attracties zijn, dus met slecht weer heb je een minder fijne dag.. Verder totaal geen negatieve punten. Het is echt een aanrader voor iedereen die van adrenaline en achtbanen houdt!

De foto’s:

[Best_Wordpress_Gallery id=”10″ gal_title=”Heide Park: Pretpark voor thrillseekers”]

En de aftermovie die we gemaakt hebben:

+Gerelateerd
+Info

Gepost op: 21/04/2015

Auteur: Wendy Lempers

Categorie: Alle reisverhalen, Duitsland, Europa, Recensie, Video

Tags: , , , , , ,

+2 Reacties
  1. Cindy says:

    Heeel gaaf! Superfilmpje ook! Ik ga mee volgende keer šŸ˜€

  2. Papsie en mammsie says:

    Het ziet er heel gaaf uit. Voel me alleen VEEL te oud voor dat soort gekkigheid. Zou zo ziek als een hond worden. Maar veel gave attracties zo te zien. En gelukkig lekker dicht bij. Niet zo ver rijden. haha.

Laat een berichtje achter!