?>

Kopenhagen: Begin van de Scandinavië tour

Home  /  Alle reisverhalen  /  Huidige pagina

In Kopenhagen begonnen we onze Scandinavië tour. Om vanuit Nederland naar Denemarken te rijden, moet je over de Grote Beltbrug. De naam zegt het al: deze brug is groot! Om precies te zijn: achttien kilometer lang. Erg leuk om hier overheen te rijden. Je moet wel wat tol betalen (iets meer dan dertig euro). Na ongeveer tien uur rijden, waren we aangekomen in de hoofdstad van Denemarken.

We kwamen aan om 09:00 ‘s ochtends, op een zondagochtend, dus het was uitgestorven. Het leek wel een zombiestad zo rustig was het er.

Wat ons opviel was dat er, verspreid door de stad, tientallen beschilderde olifanten stonden. Het bleek dat de Olifantenparade (Elephant Parade) dat jaar in Kopenhagen te zien was; de grootste openluchttentoonstelling van de wereld! Het doel van deze tentoonstelling is het redden van de met uitsterven bedreigde Aziatische olifant. Elke olifant was weer op een andere manier beschilderd, door lokale en internationale artiesten.

Toen wij er waren, was het prachtig weer. We hadden erg geluk, want het bleek dat het de dagen ervoor ontzettend hard geregend had. Door deze hevige regenbuien waren de parken blank komen te staan en waren de bewoners bezig met het leegpompen van de kelders.

Het leukste van Denemarken vonden wij Nyhavn (“Nieuwe Haven”). Deze haven staat vol met gekleurde, gezellig uitziende huizen, die soms wel meer dan 300 jaar oud zijn. Ook zijn er veel restaurants en bars te vinden, met gezellige terrassen. Blijkbaar heeft Hans Christian Andersen (die bekende sprookjesboekenschrijver) aan Nyhavn gewoond. Vroeger echt zoveel sprookjesboeken van hem gelezen 😀 .

Als je van architectuur, mooie, oude gebouwen en prachtige kastelen en paleizen houdt, zit je in Kopenhagen goed. Overal waar je loopt is wel een mooi gebouw, paleis of kasteel te zien; het Stadhuis, Christiansborg (kasteel), Ny Carlsberg Glyptotek (kunstmuseum) en Amalienborg (kasteel). Het Rosenborg Slot is ook een erg mooi kasteel (ontworpen door een Nederlander!). Dit kasteel ligt aan het gezellige stadspark Kongens Have. Hier hebben we nog een tijdje gechilld (ondanks dat de helft van het park onder water stond, door de regenbuien van de dagen ervoor).

Wij konden helaas maar een dagje vertoeven in Kopenhagen, maar je kunt hier gemakkelijk meerdere dagen door brengen. Er is van alles te doen en te zien. Er zijn meerdere musea, je kunt er onwijs leuk shoppen en alle hoogtepunten liggen dicht bij elkaar. Je hoeft dus niet je benen uit je lijf te lopen om alle bezienswaardigheden te zien. Er ligt zelfs een pretpark in het centrum van de stad; Tivoli. Helaas hadden we geen tijd om dit pretpark te bezoeken, maar het schijnt erg leuk te zijn!

+Gerelateerd
+Info

Gepost op: 03/07/2011

Auteur: Roger Lempers

Categorie: Alle reisverhalen, Denemarken, Europa

Tags: , , , , , ,

+Reacties

Laat een berichtje achter!