?>

La Bégude-de-Mazenc: Weekje weg met de schoonfam

Home  /  Alle reisverhalen  /  Huidige pagina

Zo.. Na 2,5e week weer terug in het koude kikkerlandje. Wat heb ik dat Hollandse weer gemist zeg..

Roger en ik zijn een week naar het plaatsje La Bégude-de-Mazenc geweest, in Frankrijk. De familie van de zwager van Roger heeft daar een vakantiehuisje “Coin d’Esprit”, dus daar gingen we met de hele familie Lempers heen.

Het begon al goed.. Roger en ik gingen er met de auto heen (tien uur rijden). Omdat we zelf geen auto hebben, hadden we de auto van Roger z’n moeder geleend. Bij deze auto gaat alleen geen lampje branden wanneer de benzine bijna leeg is. Dus.. we stonden op de heenweg om drie uur ‘s nachts stil langs de snelweg. Benzinetank leeg.. *dom*dom*.

Na anderhalf uur gewacht te hebben (en het was KOUD), kwam er eindelijk iemand van de ANWB langs met een jerrycan benzine. Hierna konden we gelukkig weer verder rijden! In totaal hebben we er 15 uur uur over gedaan. Lekker lang ritje dus.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel eng vond.. een week met m’n schoonfamilie op vakantie. Iedereen kent elkaar al erg goed en ik ben de nieuwkomer. Maar… het viel echt alles mee! Het was erg gezellig en de familie zei dat ik er goed bij pas, dus dat is ook wel erg fijn om te horen! 😀

La Bégude-de-Mazenc is een gemeente in het Franse departement Drôme. In de buurt is best veel te doen, dus we hebben lekker de toerist uitgehangen.

Zo hebben we bijvoorbeeld de omgeving verkend op de fiets en met de auto. Grignan was een erg leuk dorp, met een onwijs mooi kasteel dat we bezocht hebben.

Ook hebben we Les Grottes de Saint Marcel d’Ardèche bezocht. Een druipsteengrot gelegen in de Ardèche in Frankrijk. De grot bestaat uit verschillende zalen en kamers en schijnt een van de langste van Europa te zijn (46 km)! Er was ook een mooie lichtshow te zien in de grot. Hier hebben we een filmpje van gemaakt:

Het krokodillenpark La Ferme Aux Crocodiles is ook aan te raden. Een broeikas van 8000m², met meer dan 350 krokodillen!

Verder hebben we nog veel volleybal in het water gespeeld (we hadden een eigen zwembadje met volleybalnet), een ritje gemaakt in een kever uit de jaren 70 en gechilld in de hangmat, kijkend naar de maan en duizenden sterren <3.

Elke ochtend gingen we even langs de varkens om al het overgebleven eten van de avond ervoor aan ze te voeren. Die beesten hadden het goed met ons erbij 😉 .

We hebben alleen maar mooi weer gehad. Elke dag 30-35 graden. Echt heerrlijk. De week vloog voorbij!

+Info

Gepost op: 11/08/2008

Auteur: Wendy Lempers

Categorie: Alle reisverhalen, Europa, Frankrijk

Tags:

+Reacties

Laat een berichtje achter!