?>

La Paz: Immens grote stad

Home  /  Alle reisverhalen  /  Huidige pagina

De rit naar La Paz (of La Plaz, zoals Roger het constant noemt) was weer een aardig avontuur. De eerste indruk van Bolivia is dat het een armoedig land is, met veel onafgemaakte huizen, slechte wegen en veel rotzooi.

De rit langs het Titicacameer was wel erg mooi. Om naar de overkant van het Titicacameer te komen, moest de bus op een krakkemikkig vlot en wij werden met een ander bootje naar de overkant gebracht. De bus paste maar net op het vlot en we waren dan ook erg blij toen de bus weer op het vaste land stond.

Na een, in totaal, 14-urige busrit reden we La Paz in. Wat een massale stad. Nog nooit zijn we in zo’n grote stad geweest (1.8 miljoen inwoners en honderden verschillende wijken). Het ligt wel super mooi, op meerdere bergen.

In de Trotter lazen we over een hostel: the Adventure Brew Hostel (waar ze zelfs hun eigen bier brouwen!). Bij aankomst zag het er super leuk uit: een bar, pingpongtafel, lounge room en ze houden zelfs beerpong toernooien! Helaas zijn we met het beerpong toernooi op de zoutvlaktes, anders hadden we iedereen even laten zien hoe goed Nederlanders beerpong kunnen spelen ;-).

Nadat we gesetteld waren, gingen we op zoek naar een pinautomaat. WƔt een drama is het om, zowel in Peru als Bolivia, te pinnen. Geen enkele bank accepteert onze Rabobank en ING passen en als we dan na uren zoeken eindelijk een pinautomaat hebben gevonden, kunnen we max 100 euro pinnen (wat natuurlijk veel te weinig is, aangezien je bijna bij geen enkele winkel of tourist office kunt pinnen).

Maar goed, nadat we eindelijk gepind hadden, gingen we richting een restaurant die een kennis van Wendy en Roger hadden aangeraden; Luciernagas. Onderweg was er ineens loeiveel vuurwerk en een megadrukte op de pleinen (zullen ze hier ook aan drie oktober doen? :-P). We kwamen er achter dat de restauranteigenaar uit Leiden komt, hoe toevallig. Het eten was erg lekker (en veeeeel). De porties die je in Peru en Bolivia krijgt zijn echt drie keer zoveel als dat je in Nederland krijgt.

Hierna gingen we nog even een biertje doen in het hostel om te vieren dat we een week op vakantie zijn en na een shotje kropen we lekker ons bed in.

De volgende dag was Roger helaas ziek; misselijk, diarree en overgeven. Hij bleef dus in bed, terwijl Maaike en Wendy gingen proberen om de zoutvlaktes en Pampas jungle tour te regelen. Nou.. dat werd wat. Nadat we daar een tijdje de verschillende tours besproken hadden, konden we niet beslissen wat voor ons nou het handigste uit kwam, dus toch Roger maar even wakker gemaakt en het aan hem gevraagd (hij lag in het hostel een aantal meters van het tourist office vandaan en 60 trappen omhoog). Toen we de tour besproken hadden en wisten wat we wilden, wilden we boeken. Alleen.. we waren onze paspoorten vergeten, die had Roger nog. Dus hup, op naar het hostel, paspoorten ophalen en weer terug. Uiteindelijk wilden we betalen en kwamen we er achter dat Roger ook de creditcard nog had, dus moesten we weeeeer terug haha. Wat een dozen zijn we toch ook šŸ˜› .

Nadat we eindelijk alles geregeld hadden zijn we naar het Killi Killi uitzichtpunt gegaan, waar je een onwijs mooi Panorama view over de stad hebt. Ook hebben we op het plein met de honderden duiven gespeeld. Hierna gingen we terug naar het hostel. Roger voelde zich gelukkig weer wat beter, dus we hebben savonds gezellig een aantal potjes klaverjassen gespeeld.

De volgende dag vlogen we naar Rurrenabaque, daar zijn we nu. Een dorpje midden in de jungle. Het is hier suuuuperwarm (35 graden) en vochtig. Wel echt heel gezellig met allemaal barretjes en winkeltjes. Ons hostel heeft een zwembad, omringd door palmbomen, met nog een loslopende toekan en papegaai. Onze kamer ligt pal naast dat zwembad. Chillll :). Het valt ons wel op dat wij zelf de toeristische attractie zijn in Peru en Bolivia. Overal waar we komen worden we aangstaard, worden er (stiekem) fotoĀ“s van ons gemaakt en wordt er naar ons getoeterd. Het zwembad is ook open voor locals, dus daar was het helemaal erg. We kwamen de kamer uit lopen en alle ogen waren op ons gericht. Snel het water maar in dus..

Morgen start de Pampas jungle tour. We gaan als het goed is zwemmen met dolfijnen, anaconda’s spotten, piranha’s vangen en hopelijk nog veeeeel meer dieren zien. Superveel zin in!!! šŸ˜€

 

+Gerelateerd
+Info

Gepost op: 05/10/2014

Auteur: Wendy Lempers

Categorie: Alle reisverhalen, Bolivia, Zuid-Amerika

Tags: , , ,

+3 Reacties
 1. Jeanne says:

  hallo. Gelukkig dat Roger weer zo snel beter was.
  En wat een mooie foto`s. Nu ik ben benieuwd hoe jullie ervaring met de dolfijnen zwemmen wordt. Lijkt me echt leuk. Heel veel plezier daar. Groetjes.

 2. Marian Lempers says:

  Wel fijn Roger dat je weer beter ben. Prachtige foto’s en leuke ervaringen. Geniet er nog maar van.

 3. Papsie en mammsie says:

  Dachten jullie dat jullie de enige zijn die aapjes mogen kijken. Echt niet.
  Foto’s kijken lukt moeilijk hier Wifi is erg slecht. Maar we gaan ze nog een keer op ons gemak bekijken. Gaan jullie lekker door met genieten, Doen wij ook.
  Kus van ons xxx

Laat een berichtje achter!