?>

Newcastle: Oma’s verjaardag vieren

Home  /  Alle reisverhalen  /  Huidige pagina

Dit weekend ben ik met de familie van Roger naar Newcastle upon Tyne in Engeland geweest. De oma van Roger wordt morgenĀ 85Ā en ze wilde dat vieren door met de hele familie naar Newcastle te gaan. Een aantal familieleden uit AustraliĆ« gingen mee en veel familie uit Nederland. In totaal waren we met zā€™n 33en!

We vertrokken vanuit IJmuiden, met de boot naar Newcastle. Deze boot is echt supergroot! Een soort Titanic 2.0 šŸ˜› . Er was ook echt van alles te doen. Zo was er een bioscoop, casino, discotheek, drie restaurants en nog veel meer. Ik liep echt met open mond rond daar. Sowieso was ik nog nooit op een boot geweest, dus het was nog maar de vraag of me dat goed ging bevallen. Ik heb in de auto, bus en vliegtuig erg last van reisziekte, dus ik had van tevoren voor de zekerheidĀ een pilletje in genomen. Grote kans dat ik op een boot ook last van zeeziekte krijg. En ja hoor.. De eerste avond stormde het heel erg, dus de boot schommelde ontzettend heen en weer. Om half zeven gingen we met z’n allen eten en om half acht lag meer dan de helft van de mensen ziek en misselijk in bed, waaronder ik dus.. Beetje jammer! ‘s Nachts ook erg slecht geslapen door het geschommel, dus de volgende dag kwam ik aardig brak aan in Newcastle.

WeĀ kwamen om 11:15 aan en om 17:30 moesten we weer terug zijn. Van tevoren hadden we niets uitgezocht, dus we gingen gewoon lopen en we zagen wel wat we tegen kwamen. Nou is het in Newcastle niet heel lastig om wat leuks tegen te komen. Er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden, musea en winkelcentra.

We hebben best veel gezien: De Gateshead Milennium Bridge, Black Gate, Castle Keep, de Tyne Bridge en de Sage Gateshead. De Milennium Bridge en de Sage zijn moderne gebouwen, maar de Black Gate, Tyne Bridge en de Castle Keep zijn weer erg oude kastelen/ bruggen. Zo is er voor iedereen wel wat moois te zien; of je nou van moderne of oude architectuur houdt.

Omdat het helaas regende, gingen we naar het overdekte winkelcentrum. Het was echter zo ontzettend druk dat we daar snel weer weg zijn gegaan. 31 december is misschien ook niet de meest handige dag om te gaan shoppen in Newcastle šŸ™‚ .

Wat me opviel, was datĀ elke gastĀ in eenĀ joggingbroekĀ liep. Dat is blijkbaar de mode daar, maar ik hoop niet dat het overwaait naar Nederland šŸ˜› . Ook viel me op dat er bij elk cafĆ© een groepje mensen buiten stond. Dat snapte ik eerst niet, maar blijkbaar is roken in de horeca dus al verboden in Newcastle! Het ziet er wel zielig uit hoor, allemaal kou aan het lijdenĀ met dikke winterjassen aan om een sigaretje te roken.

De terugreis ging gelukkig beter. De zee was rustig, dus ā€˜s avonds lekker gegeten, gepokerd (en gewonnen natuurlijk šŸ˜› ) en het schip verkend!

Helaas was het erg slecht weer en hebben we er maar Ć©Ć©n dagje door kunnen brengen, maar Newcastle is een erg leuke en mooie stad. We willen hier ook zeker nog een keer terug komen om de stad wat uitgebreider te verkennen.

+Info

Gepost op: 31/12/2007

Auteur: Wendy Lempers

Categorie: Alle reisverhalen, Engeland, Europa

Tags: , , ,

+1 Reactie
  1. […] we dan zondag rond 09:00 aan komen. In Newcastle zullen we waarschijnlijk alleen even ontbijten (Roger en ik zijn er al geweest), om daarna gelijk omhoog te gaan richting […]

Laat een berichtje achter!