?>

Op verrassingsreis met de Haagies

Home  /  Afrika  /  Huidige pagina

Wow.. Gewoon meer dan een jaar niets gepost op Reisbuddies! *oeps* Dat betekent niet dat we stil gezeten hebben hoor! Zo zijn we een maand terug op huwelijksreis geweest in Portugal en hebben we wat citytrips gedaan naar onder andere Rome en Dublin. Helaas is het bloggen er iedere keer een beetje bij ingeschoten. Het staat nog op de to do lijst om deze blogs met terugwerkende kracht te schrijven, dus hou de website in de gaten šŸ˜‰ .

We hebben ons voorgenomen om het bloggen weer op te pakken! We gaan de komende twee weken namelijk naar… AFRIKA! Voor de mensen die het niet weten: we zijn anderhalve maand geleden dan eindelijk getrouwd *jeej*. Driekwart jaar voordat we gingen trouwen brachten we een bezoekje aan m’n ouders. Zij vroegen toen: “We willen jullie graag iets moois geven voor de bruiloft. Jullie mogen kiezen tussen Ć³f een bruidsjurk Ć³f een reis met ons, je broertje en schoonzusje naar een onbekende bestemming.” Alhoewel ik een (veel te dure) bruidsjurk had gezien waar ik ontzettend verliefd op was, was de keuze erg simpel! De reis natuurlijk!

De maanden voor de bruiloft zaten we constant te vissen naar hints. We wisten dat het buiten Europa was, want we moesten een geldig paspoort hebben. Ook wisten we dat we inentingen nodig hadden (DTP en Hepatitis A). We dachten zelf aan het continent Afrika, wellicht Egypte? Zuid-Afrika? Maar helaas hield iedereen z’n mond stijf dicht. Op een gegeven moment werd ons zelfs verteld: “Zo bijzonder is het ook weer niet hoor, we gaan gewoon naar Duitsland.”Ā  Jaja…Ā 

Op de dag van de bruiloft wisten we dus nog steeds niet waar we heen gingen. Na de ceremonie kwamen m’n ouders aanlopen met een cadeau in hun handen. EINDELIJK kregen we dan te horen waar we heen gingen. Vol spanning scheurden we het cadeaupapier open.

Spannend.. waar zullen we heen gaan

Nadat we het cadeaupapier eraf gescheurd hadden, zagen we een kaart van een bepaald land. Welk land? Geen idee! Mijn topografische kennis is niet al te best šŸ˜› . Gelukkig stond er linksboven in de hoek: Marokko. WE GAAN NAAR MAROKKO!! Zoals jullie aan de (overigens erg charmante) foto hieronder kunnen zien, was het een ontzettend leuke verrassing šŸ˜‰ .

Jeeeej! We gaan naar Marokko!

We gaan twee weken lang met gehuurde auto’s rondrijden door het zuiden van Marokko. We beginnen in Marrakech, gaan dan door naar het Oosten, vervolgens naar de westkust en uiteindelijkĀ eindigen we weer in Marrakech. De precieze reis kan je hieronder zien:

Normaal gesproken zijn we heel erg van het uitzoeken en goed voorbereiden: wat is er allemaal te doen en te zien, op internet alvast wat foto’s en filmpjes bekijken van het land, op Google Maps even door een stad wandelen, maar dat hebben we nu allemaal niet gedaan. We hebben besloten om ons compleet te laten verrassen. Een Marokko-reisboek hebben we wel gekocht, die kunnen we als we daar zijn op ons gemakje doornemen. Verder laten we alles aan m’n vader over. Die is druk bezig geweest met uitvogelen wat voor leuke bezienswaardigheden er zijn. We laten ons dus door hem leiden! Ook wel eens leukĀ  šŸ˜€ .Ā 

Papa druk bezig met de voorbereiding op de Marokko-reis <3

Vannacht worden we door m’n broertje en schoonzusje opgehaald en dan vertrekken we naar Schiphol. Morgen om deze tijd zitten we alweer een halve dag in Marrakech, woehoeee! Zon, 35 graden, helemaaal niet verkeerd! De Haagies zullen de boel daar eens even op stelten gaan zetten šŸ˜‰ .Ā 

M’n vader was afgeleid.. :p

+Gerelateerd
+Info

Gepost op: 06/10/2017

Auteur: Wendy Lempers

Categorie: Afrika, Alle reisverhalen, Marokko

Tags: , , ,

+5 Reacties
 1. Jeanne says:

  Een heel goede reis en veel zon en plezier samen. Ben benieuwd naar jullie ervaringen. Groetjes

 2. Marian says:

  Veel, veel plezier met de Haagejes en geniet ervan.
  Ook van Pa

 3. Mamsie says:

  Leuk begin van een leuke reis ( hoop ik ) We gaan er wat moois van houden

Laat een berichtje achter!