?>

Paracas en Huacachina: Abrumadora

Home  /  Alle reisverhalen  /  Huidige pagina

De vorige avond zijn we om 00:00 lokale tijd naar bed gegaan, maar toch zijn we om vier uur ‘s nachts alweer klaar wakker. Heerlijk zo’n jetlag.. Het kwam nu alleen wel goed uit, want om zes uur vertrok onze bus richting Pisco. Hup, eruit, backpacks op en richting het busstation.

We hadden waarschijnlijk een lokale versie van de bus, want we waren de hele rit de enige toeristen. Bijna waren we nog gescheiden van elkaar. Wendy en Maaike gingen plassen en zagen bij terugkomst een vrolijk zwaaiende Roger wegrijden. Maar todos comos buen, we zijn nog veilig bij elkaar.

De bus voerde ons langs de kust van Peru, waar heel veel armoede heerst. Sloppenwijk na sloppenwijk, overal afval en zwerfhonden. Zelfs een aantal dode honden langs de weg zien liggen šŸ™ . Heel heftig, je kent het alleen van tv en nu zie je het ineens in het echt.

Aangekomen in Pisco kwam er gelijk een man naar ons toegelopen, die onze privĆ© chauffeur voor de rest van de dag zou worden (met drie man en backpacks in een Kia Picanto is wel lekker knus, haha). Een super leuke man, die geen woord Engels sprak, maar met handen en voetenwerk zijn we een heel eind gekomen šŸ˜€ . Hij heeft zelfs geld voorgeschoten zodat we konden eten (ons geld was op en nergens waren pinautomaten te bekennen..). Zo blijft de vriendelijkheid van de Peruanen ons verbazen. Ondanks dat we uiteraard voorzichtig zijn, worden we door iedereen vriendelijk geholpen. We zijn zelfs door de barman rapido naar het busstation gebracht waar hij voor ons de rit naar Arequipa heeft geregeld.

Maar goed, terug naar Pisco. We werden naar een klein vissersdorpje gebracht, Paracas, waar we op de boot naar de Islas Ballestas werden gezet. Dit zijn een soort Galapagos eilanden, maar dan in Peru. Duizenden Peruaanse vogels, pinguĆÆns en zeeleeuwen leven op en om het eiland. Geweldig om te zien! Op de terugweg hebben we zelfs een heel aantal dolfijnen gezien, hoe vet!

Hierna gingen we met onze privĆ© taxi-chauffeur naar Huacachina. Dit is een oase in een woestijn vlakte, zoiets hadden we nog nooit gezien! We gingen met een sandbuggy de woestijn vlakte op en vlogen over de zandheuvels heen. Op de top was het uitzicht waanzinnig! Het leek net een schilderij! Na het maken van wat foto’s begonnen we aan de volgende activiteit: sandboarden op een houten plank met klittenband. Mocht je dit ooit van plan zijn, denk er dan aan om je mond dicht te houden…

Na wat moeite en een diner van vijf minuten hebben we toen de bus gepakt richting Arequipa, een tocht van 12,5 uur. Gelukkig is de bus vrij luxe incl maaltijden, gratis drinken, wc en WiFi waardoor we jullie kunnen verblijden met dit leuke stukje šŸ˜‰ . Mocht je ooit naar Peru gaan en een super chille busmaatschappij zoeken: ga voor Oltursa. Per persoon kostte de rit ons maar 25 euro.. :-O .

We hebben geen computer, dus we hebben alleen wat foto’s van onze mobieltjes bij deze blog geplaatst.

-XXX-

De regelneefjes!

 

+Gerelateerd
+Info

Gepost op: 29/09/2014

Auteur: Wendy Lempers

Categorie: Alle reisverhalen, Peru, Zuid-Amerika

Tags: , , ,

+4 Reacties
 1. Cindy says:

  Superleuk om jullie avonturen te lezen! šŸ™‚ geen last van reisziekte?

 2. Papsie en mammsie says:

  Heerlijk om jullie verhalen te lezen en op de hoogte te blijven. Leve internet. Jullie maken wel veel leukere dingen mee als wij in Portugal, maar dat was te verwachten. Hoop dat jullie nog veel meer gaan genieten en zien. Maar dat weet ik wel zeker. Ben benieuwd hoe of de bergtocht gaat worden. Heel veel succes daarmee. Liefs van ons xx

 3. Ineke Rooze says:

  Lieve Maaike, Wendy en Roger
  wij zijn weer thuis van Tenerife en nu in staat om jullie blog te lezen.
  Wij genieten enorm van jullie foto’s en verhalen. Leuk om op deze manier een beetje mee te mogen reizen.
  Dikke kus van Ineke en Harry

Laat een berichtje achter!