?>

Preikestolen: Rotsplateau met prachtig uitzicht

Home  /  Alle reisverhalen  /  Huidige pagina

Tijdens onze ScandinaviĆ« tour, zijn we naar de Preikestolen geweest. DĆ© toeristische trekpleister van Noorwegen. De Preikestolen is een rotsplateau van 604Ā meter hoog, met een ontzettend mooi uitzicht overĀ de Lysefjord.

Om de Preikestolen te bereiken, volgt er eerst een stevigeĀ wandeling van ongeveer 3,8 km waar je ongeveer twee uur over doet. Je loopt voornamelijk op eenĀ rotsachtig pad en af en toe moet je flink klimmen en klauteren. Het is dus aan te raden om stevige wandelschoenen aan te trekken en wat eten en drinken mee te nemen. Ik – Wendy – had m’n All Stars aan, wat af en toe iets teĀ glibberig was.

De wandeling zelf is ontzettend mooi. Je begint op 270 meter hoogte en eindigt op 604 meter. Je wandelt door moerassen, bossen en op rotspartijen. Op het eind loop je op een heel smal pad, wat pal langs een steile afgrond ligt. Als je dus hoogtevrees hebt (zoals ik), is dat wel even slikken.

Wij hadden de dag dat we naar de Preikestolen gingen, niet zulk mooi weer. Het regende vaak. Dit heeft er wel voor gezorgd, dat het erg rustig was (en dat terwijl het midden in het hoogseizoen was). Ik las bij anderen dat het erg druk kan zijn in het hoogseizoen. Zo druk, dat je in Ć©Ć©n lange stoet toeristen naar de Preikestolen loopt. Wij hadden dit gelukkig dus niet! šŸ™‚

Wanneer je uiteindelijk op de Preikestolen aan komt, is het uitzicht adembenemend. De regen en mist die wij hadden, gaf het uitzicht nog wat extra’s. Het plateau zelf is redelijk plat en best groot (25×25 meter). De echte waaghalzen kunnen met hun voeten over de rand gaan zitten voor een mooie foto (zie foto van Roger onderaan deze blog).

Voor de Preikestolen zelf hoef je niet te betalen, alleen het parkeren onderaan bijĀ Preikestolen Fjellstue kost wat geld (100Kr -1.40 euro).

Wanneer je in Noorwegen bent, is de Preikestolen echt een aanrader. Je hebt wel een redelijke conditie nodig en goede wandelschoenen, want de wandeling er naartoe is af en toe best pittig!

+Gerelateerd
+Info

Gepost op: 09/07/2011

Auteur: Wendy Lempers

Categorie: Alle reisverhalen, Europa, Noorwegen

Tags: , , , , ,

+2 Reacties
  1. Oeh Shiny Ball says:

    Echt zo’n mooie omgeving! Alleen hopen dat jullie nieuwe reis wat zonnigere foto’s heeft. šŸ˜›

  2. […] wandenĀ ingeklemd zit. Deze steen ligt 1000 meter boven hetĀ Lysefjord. Als je dus dacht dat de PreikestolenĀ hoog was.. dat is niets in vergelijking met de […]

Laat een berichtje achter!