?>

Risoul: Low budget skigebied

Home  /  Alle reisverhalen  /  Huidige pagina

Risoul kunnen we het best beschrijven als een van de beste low budget skigebieden in Frankrijk. Wij zijn hier nu zes keer geweest en zijn bijna altijd rond de 280 euro kwijt, inclusief 7-daagse skipas en verblijf. Het schijnt het meest zonnige gebied van de Franse alpen te zijn, met 300 zondagen per jaar! Ondanks dat is het gebied vrij sneeuwzeker. Wij zijn een aantal keer in april geweest en zelfs toen kwam de sneeuw af en toe nog met bakken uit de hemel.

Het gebied ligt op 1850 meter hoogte, bestaat uit twee bergen (Vars en Risoul – samen La Forêt Blanche) en heeft 180 kilometer piste. Dit is genoeg om je een week op te vermaken. Wij hebben altijd aan de kant van Risoul gezeten en dan heb je dus de mogelijkheid om naar Vars te skiën/ boarden. De pistes van Risoul liggen tussen de bomen, wat er altijd erg mooi uit ziet. Door de bomen is het ook erg leuk om off piste te gaan als er genoeg sneeuw ligt.

Zowel als beginnende en als gevorderde boarder kan je hier goed terecht. Er zijn veel stoeltjesliften in dit gebied en weinig sleep- en cabineliften. Ook zijn er veel brede en lange pistes en gelukkig (voor de snowboarders) weinig paadjes.

Er zijn meerdere funparken; zowel aan de kant van Risoul, als aan de kant van Vars zijn wat schansen te vinden. Ook hebben beide gebieden een boardercross.

Wij zijn altijd met een reisorganisatie mee gegaan (Husk/ Bizztravel/ Sportura) en hebben ook altijd in hetzelfde appartement gezeten (Residence Les Mélèzes). Dit appartement ligt pal naast de piste en onder het appartement zit de Yeti bar. Voor ons (studenten), was de locatie dus perfect! Je kan uit de kroeg rollend naar huis en ‘s ochtends sta je binnen vijf minuten weer op de piste. De appartementen zijn simpel en niet heel groot (vooral het toilet is mini). Ze hebben ook allemaal ontzettend mooie aardbeien gordijnen 😉 , maar de locatie maakt dat meer dan goed. Tip! De dienbladen doen het perfect als sleetje! 😛

Het dorp zelf is erg gezellig. Alle voorzieningen zijn gemakkelijk bereikbaar. Er zijn meerdere restaurantjes en pubs en er is ook een Hollandse kroeg, de Yeti bar (La Grotte du Yeti). Hier is het elke avond/ nacht feest tot een uur of twee. De DJ’s zijn niet altijd even goed, maar dat betekent niet dat het ongezellig is. Wanneer de Yeti sluit, kan je nog door gaan feesten in discotheek Le Reflex. Een leuke tent die open is tot 04:00 (en waar de shotjes goedkoper zijn dan het bier)!

Het nadeel van Risoul is dat het best ver van de snelweg verwijderd ligt. Het is nog zo’n 140 kilometer rijden door de bergen, wanneer je van de snelweg af komt. Voor de mensen die last van wagenziekte hebben, is het dus belangrijk om van tevoren een pilletje in te nemen.

Vrienden van ons hebben door de jaren heen drie filmpjes gemaakt van onze wintersport in Risoul.

2010:

2011:

2012:

Wij zijn hier nu zes keer geweest en we zouden het niet erg vinden om hier nog een keer heen te gaan. Goede pistes, gezellige bar, knus dorpje, gunstige ligging van de appartementen en de voordelige prijs maken van dit gebied een echte aanrader.

+Gerelateerd
+Info

Gepost op: 06/04/2012

Auteur: Roger Lempers

Categorie: Alle reisverhalen, Europa, Frankrijk, Video

Tags: , , , , ,

+1 Reactie
  1. Oeh Shiny Ball says:

    Volgend jaar ga ik ook mee!

Laat een berichtje achter!