?>

Sail, Scheveningen – een kijkje op de Bark EUROPA

Home  /  Alle reisverhalen  /  Huidige pagina

De voorpret is al in volle gang! We zijn druk bezig met het inventariseren van de spullen die we nodig hebben, er is een forum aangemaakt door de organisatie waar we onder andere al contact kunnen leggen met de medepassagiers en we hebben ons ingeschreven op de nieuwsbrief van Bark EUROPA, dus we kunnen precies volgen waar “ons” schip is. We waren blij verrast toen we de nieuwsbrief binnenkregen en lazen dat de Bark EUROPA binnenkort in de haven van Scheveningen ligt! Tijdens het evenement “Sail op Scheveningen” om precies te zijn. Donderdag 20 juni zou de Bark EUROPA binnenvaren waarna het schip t/m 23 juni in de haven ligt. Omdat we voor die zaterdag nog geen plannen hadden (jaja mensen, het kan dus toch) besloten we om er een dagje heen te gaan.

Via het forum hebben we Jolanda leren kennen, een vrouw uit Nederland die toevallig in de buurt woont; Zoetermeer! Grappig dat er tussen de Nieuw-Zeelanders, AustraliĆ«rs, Engelsen, Amerikanen, Zwitsers en Duitsers toch ook een Nederlander tussenzit die zo dichtbij woont! We hadden via de mail al wat contact, dus we hebben meteen gevraagd of ze ook mee wilde gaan. Dit wilde ze en daarom stonden we vorige week zaterdag met z’n drieĆ«n in de haven van Scheveningen. Vol verwachting omdat we voor het eerst de EUROPA gingen zien! Je gaat drie weken op zo’n schip vertoeven, het zou toch jammer zijn als het schip in het echt onwijs tegenvalt haha.

Gelukkig was dat zeker niet het geval! Bij aankomst in de Eerste Haven was het eerste schip dat we zagen de Bark EUROPA. In vergelijking met de rest van de schepen die er lagen een erg klein schip, maar wel ontzettend mooi!

Eenmaal op de boot hebben we een rondje gelopen en wĆ”t een gaaf schip. Verschillende knusse zitplekken zowel op het dek als benedendeks, een gezellige gezamenlijke chill ruimte inclusief bar en heeeel veeel touwen om alle 24 zeilen mee te hijsen. Eigenlijk was het benedendeks niet toegankelijk voor het publiek, maar toen we zeiden dat we in februari met het schip naar Antarctica gaan varen mochten we gelukkig ook beneden kijken. Er zijn vier 2-persoonshutten, vier 4-persoonshutten en vier 6-persoonshutten. Elke hut heeft een eigen douche en toilet, deze is zo klein dat je tijdens het douchen op de wc moet zitten, maar verder waren het prima hutten! Wij slapen met een ander stel in de 4-persoonshut, hopelijk zijn het gezellige mensen šŸ˜‰ . Gelukkig kunnen we nog wel een beetje privacy creĆ«ren door het gordijntje bij het bed dicht te schuiven haha.

De relaxruimte benedendeks, prima vertoeven toch?

Er was op het dek ook een souvenir-kraampje en we konden het niet laten om alvast wat te kopen, zelfs Roger heeft wat gekocht! Hij heeft een dopper gekocht met een afbeelding van het schip erop en ik heb een tof vest gekocht met dezelfde afbeelding van het schip! Scheelt weer souvenirs kopen in Antarctica šŸ˜› .

Het eerste souvenirtje is binnen šŸ˜‰

Het crewlid dat achter het kraampje stond vertelde dat zij voor de tweede keer naar Antarctica gaat in februari. als kokshulp. Roger reageerde met: “O Wen, die moet je te vriend houden anders krijg je overal extra lactose in”, waarna zij reageerde met: “Ooooo, jij bent de lacto!” Hahaha, dus.. Nu al een naam. Volgens haar gaan we de tijd van ons leven hebben en is het een prĆ”chtige reis. We hebben van verschillende crewleden wat tips gekregen voor o.a. de kleding (gĆ©Ć©n nylon, alles van wol en het liefst merinowol) en de handschoenen (stevige handschoenen die wel tegen een stootje kunnen aangezien je veel aan de touwen hangt) en ieder crewlid zei hetzelfde: “Jullie gaan een fantastische tijd tegemoet”. Nu we zo over het schip hebben gelopen, gesproken hebben met de crew en de verschillende foto’s hebben gezien die daar hingen hebben we er nĆ³g meer zin in gekregen!

M’n ouders en broertje kwamen later ook nog even langs en ook die mochten bij hoge uitzondering even benedendeks kijken. Zij kregen van het crewlid (die ook mee gaat naar Antarctica in februari) te horen dat iedereen gegarandeerd zeeziek wordt de eerste paar dagen, zelfs de crewleden. Het komt geregeld voor dat ze mensen pas na vier/vijf dagen voor het eerst zien, omdat ze dan pas uit hun hut komen. De zee daar is namelijk Ć©Ć©n van de ruigste zeeĆ«n ter wereld omdat de Atlantische en de Stille Oceaan bij elkaar komen. Dat gaat wat worden… Gelukkig zei hij ook dat de zeeziekte niet langer dan vier dagen duurt, dus daar gaan we dan maar vanuit. Even doorbijten de eerste paar dagen!

Het was een erg toffe dag, super leuk dat we alvast kennis hebben gemaakt met een medereiziger, dat m’n ouders en broertje het schip ook hebben gezien en dat we alvast met wat crewleden hebben kunnen praten. Ze komen allemaal over als gezellige levensgenieters. Dit gaat dus helemaal goed komen! Super super suuuuuuperveel zin in <3! Nog “maar” zeven maanden, aaah ;-).

+Gerelateerd
+Info

Gepost op: 29/06/2019

Auteur: Wendy Lempers

Categorie: Alle reisverhalen, Antarctica

Tags: , ,

+6 Reacties
 1. Mamsie en papsie says:

  Zo leuk dat wij ook benedendeks mochten. Nu weten we waar jullie het over hebben als jullie wat schrijven. We houden ons hart vast voor de eerste 4 dagen. Maar daarna wordt het ONVERGETELIJK. Geniet van de voorpret.

 2. jeanne says:

  Wat leuk dat jullie alvast hebben gezien waar jullie verblijven op deze reis en ook nog een Nederlandse passagier op deze reis. En dat je ouders het ook hebben kunnen zien toch een geruststelling als je ziet dat het er goed uitziet. Ja die zeeziekte kan je daar voorbereidingen voor nemen met medicijnen? Misschien heb je dan wat minder last. Spannend hoor zo`n reis. Hoop dat je veel verslagen en foto`s kan maken.

  • Nou, volgens de crew en mensen die al mee zijn gegaan helpt niets :-P. Maar alsnog ga ik wel lokaal wat anti-reisziekte dingen kopen en neem wat van thuis mee, niet geschoten is altijd mis haha.

 3. Ria Mandjes says:

  Leuk dat jullie alvast kennis hebben kunnen maken met het schip en een deeltje van de crew. Nog maar 6 maanden, maar dan wel goed gevuld met voorpret en inkopen doen. Op zich Ć³Ć³k leuk, toch?, Wendy?
  Veel plezier en ik zal jullie volgen. šŸ™‚

 4. Marian Lempers says:

  Heel leuk dat voorpret. Jammer dat we het niet wisten dat jullie sail schip ook aanwezig was op Sail in Scheveningen anders waren we zeker komen kijken. We wachten de mooie verhalen en foto’s af als jullie op reis zijn.

Laat een berichtje achter!