?>

Schaap, schaap, rotonde, kasteel, schaap, rotonde, abbey, schaap

Home  /  Alle reisverhalen  /  Huidige pagina

Zaterdag was het dan zover, we gingen naar de United Kingdom!! We konden tot 16.30 boarden en om 16.45 gingen we als een van de laatste de boot op. Nadat we onze auto geparkeerd hadden, gingen we op zoek naar onze hut. Wat een doolhof zo’n boot zeg, oef.. Hoe moesten die mensen op de Titanic zich gevoeld hebben. Daarna natuurlijk op naar de bar om de vakantie goed in te luiden! Dit werd de Mermaid bar bovenop het dak, lekker in het zonnetje genieten van een biertje.
Het was niet normaal maar ieeeedereen op de boot zat aan het bier (behalve Charlie, die dronk prikwater.. pussy šŸ˜‰ . Of het nou Guinness, Heineken of een ander merk was.. Heel apart. Misschien een voorproefje van het alcoholgebruik van de Engelsen, haha.

Na Ć©Ć©n biertje hadden we allemaal al het gevoel alsof we superdronken waren, omdat we maar heen en weer aan het slingeren en deinzen waren. Recht lopen lukte niet. ‘s Avonds gezellig geklaverjast, terwijl er op de achtergrond een livebandje aan het spelen was en wat gegokt in het casino (jammer genoeg zijn we geen miljonair geworden). Wendy en Charlie vroegen zich nog af waarom er geen pooltafels op de boot stonden, waarna Roger scherp opmerkte “Uhh.. dames, we zitten op een boot hĆØ.. Die schommelt”. Hahah, oja.. *duh*.

De volgende ochtend aankomst in Newcastle. Op weg naar de auto natuurlijk wederom verdwaald. Half uur naar de auto gezocht en uiteindelijk nƩt op de valreep gevonden. We gingen zitten en konden meteen vertrekken. Half 10 lokale tijd kwamen we aan; op zoek naar een tentje om te ontbijten!

Frank begon als eerste met rijden; voor het eerst links, schpannend! De rotonde ging goed, maar na het eerste stoplicht was Frank even vergeten dat we links moesten rijden en toen Roger heel droog zei: “Uh Frank, je rijdt op de verkeerde weghelft”, raakte die toch lichtelijk in paniek. De rest kwam niet meer bij van het lachen šŸ˜€ .

Maar goed.. ontbijten.. juist, leuk idee, maar op een zondagochtend 10:00 is er natuurlijk niets open. Dan maar naar de supermarkt, wat eten halen en ergens een leuk plekje zoeken om het op te eten. Op weg naar Edinburgh reden we langs een kasteel waar wat picknicktafels voor stonden. Mooi picknick plekje! We kregen meteen een aardig voorproefje van het weer; regen – zon – koud – warm – jas aan – jas uit.

Na ongeveer een uurtje rijden kwamen we bij de grens van Engeland – Schotland aan. Dit blijkt Ć©Ć©n van de oudste ter wereld te zijn (meer dan 1000 jaar oud). Paar fotootjes schieten en HUP, door naar Edinburgh!

Het landschap is mooi, maar niet overweldigend. Een heuvellandschap, met ontzettend veel schapen (de ik zie ik zie spelletjes in de auto zijn dan ook aardig eentonig; ik zie wat jij niet ziet en het is wit! SCHAAP! Ja!). Onderweg nog even gestopt in het plaatsje Jedburgh. Gezellig plaatsje, met een hele mooie abdij. Hierna was het tijd om ons kampement op te zetten. Dit gebeurde in het plaatsje Innerleithn, op de camping Tweedside. Na het opzetten van het kamp hebben we gelijk de BBQ aangezet en onze eerste dag in Schotland gezellig afgesloten met klaverjassen, fakkels en gezellige muziek op de achtergrond.

De volgende ochtend had bijna niemand een oog dicht gedaan vanwege de kou. Gelukkig heb ik m’n persoonlijke hittebron; Roger. Ik lag in pyama, joggingbroek, trui, sokken en had het nog steeds stervenskoud en meneer lag in z’n boxershort en had nergens last van. Dan maar dicht tegen elkaar aankruipen voor de broodnodige warmte šŸ˜‰ . We hebben dan ook een avondje partnerruil afgesproken, zodat Charlie ook even van ons hittebronnetje gebruik kan maken.

Door de brakheid vertrokken we iets later dan gepland naar Melrose Abbey. Onderweg alleen maar regen gehad (heerlijk die Schotse zomer), maar bij aankomst was het droog. Wat een geluk! Melrose Abbey is een ruĆÆne van een abdij uit 1136Ā waar je in en omheen kan lopen. Hier zijn we een tijdje gebleven, wat leuke opnames voor de video gemaakt en daarna weer met de auto naar Edinburgh.

Helaas was de stadscamping vlakbij Edinburgh volgeboekt, maar we zitten nu op een superleuke camping (Drummohr) in het plaatsje Musselburgh. Er schijnt hier een festival te zijn, dus wellicht dat we na het eten nog even gaan kijken wat dat inhoudt! Morgen staat dus Edinburgh op de planning.

De eerste twee dagen zijn tot nu toe goed bevallen! Alle dorpen zijn heel netjes, alles goed bijgehouden, nergens troep op de weg, gras goed gemaaid. De schotten zijn erg vriendelijk. Alleen.. het weer. Onwijs wisselvallig, nog nooit meegemaakt; het switcht hier om het kwartier. Tot nu toe wel redelijk geluk gehad, dus hopen dat het zo blijft. Alleen ‘s nachts dus iets warmer aankleden šŸ˜‰ .

We hebben vier fotocamera’s en twee GoPro’s bij, dus hieronder een ‘kleine’ selectie van alle foto’s! Verder zijn we geen nerds hoor…

[Best_Wordpress_Gallery id=”9″ gal_title=”Schaap, schaap, rotonde, kasteel, schaap, rotonde, abbey, schaap”]

+Gerelateerd
+Info

Gepost op: 20/07/2015

Auteur: Wendy Lempers

Categorie: Alle reisverhalen, Engeland, Europa, Schotland

Tags: , , , , , , ,

+4 Reacties
  1. Marian Lempers says:

    Afwisselend begin maar klinkt avontuurlijk. Dat zijn vakanties voor. Veel plezier nog en ik duim voor jullie dat het weer goed blijft. Hoe kan ik de foto’s in dia form zien??

  2. Dankjewel Marian! Je kunt de foto’s nu als diashow bekijken, zag dat ik ze inderdaad verkeerd had staan :). Groetjes!

  3. mamsie papsie says:

    Er zitten al leuke foto’s bij. Jammer van de regen, maar dat is bekend in Schotland. Het klinkt leuk en het ziet er gezellig uit. Lekker genieten en ga veel nieuwe dingen ontdekken. Enjoy your trip. Hear you later . xx

  4. Jeanne says:

    Wat veel oude kastelen hebben ze daar. Wel mooi om te zien En toch die koude nachten! maar dat went en goed aankleden. Veel plezier.!

Laat een berichtje achter!