?>

Tomorrowland: Vetste dance festival van de Benelux

Home  /  Alle reisverhalen  /  Huidige pagina

“Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery.”

Tomorrowland, een van de grootste dance festivals ter wereld. En dat vlak om de hoek! Op recreatieterrein de Schorre in Boom, BelgiĆ« welteverstaan. Drie dagen lang kunnen liefhebbers van elektronische muziek genieten van nationale en internationale DJ’s.

Roger en ik zijn hier in 2012 geweest. We wilden in 2013 weer, maar helaas zijn de kaarten voor dit festival zo ontzettend snel uitverkocht. Vorig jaar zaten we met vijfĀ laptops, twee PC’s en meerdere browsers per apparaat klaar om kaarten te kopen. Helaas warenĀ er van heel de vriendengroep (een stuk of 20Ā man), maar twee mensen doorheen gekomen. Wij hadden dus geen kaarten weten te bemachtigen šŸ™ . Het jaar dat we wel kaarten hadden, 2012, was het ook al zo’n gevecht. Ook toen waren we er niet doorheen gekomen. Gelukkig waren er toen drieĀ vrienden (van de 12..) welĀ doorheen gekomen en hadden zij voor iedereen kaarten kunnen kopen. Dat is ook gelijk het grote nadeel van dit festival. Elk jaar weer dat onwijze gevecht om aan kaartjes te komen. Die stress die je van tevoren hebt, lukt het of lukt het niet. Maar.. als het dan uiteindelijk lukt ben je wel de gelukkigste persoon op aarde!

In 2012 waren weĀ zo gelukkig,Ā want we hadden kaartjes! WeĀ wisten niet heel veel van het festival, alleen dat de line-up erg goed was (o.a. Avicii, Calvin Harris, Swedish House Mafia, Fatboy Slim, Steve Aoki en David Guetta). Nou, er stond ons wat te wachten..! šŸ˜€

De dag dat we er naartoeĀ gingen was het 30+ graden. Minder fijn als je nog een heel stuk met je spullen moet sjouwen van de parkeerplekken naar het terrein. Ook moesten we, voordat we naar binnen mochten, onze kaartjes ophalen voor de ingang van de camping. Een ontzettend lange rij en dikke chaos volgde. In de jaren erna hadden ze het handiger geregeld, door de bandjes van tevoren al op te sturen. Scheelt een hoop gedoe bij de ingang van de camping.

De camping van Tomorrowland, heeft als naamĀ Dreamville. Omdat wij al kapot waren van het in de rij staan in 30 graden, hadden we vlak nadat we binnen kwamen, onze spullen neer gegooid en de tenten opgezet. We wisten alleen niet dat het vanaf die plek nog ongeveer 40 minuten lopen was naar het begin van het terrein. Oeps! Minder handig dus.

De camping is ontzettend groot en heeft zelfs z’n eigen festival,Ā Dreamvillle – the Gathering.Ā Dit festival vindt plaats op dag 0 van het festival, de avond voordat het daadwerkelijke festival begint dus. Deze pre-party begon al erg leuk! Een grote, roze tent in het midden van een terrein, met daarachter een podium waar wat DJ’s optraden. Het was onwijs lekker weer, dus heerlijk metĀ de blote voetjes in het zand een dansje wagen in het overheerlijke zonnetje. De sfeer was super! Alleen maar vrolijke mensen om je heen. Touwtje springen, limbo dansen, volleyballen, Ć©Ć©n en al gezelligheid!

De volgende dag begon dan eindelijk het echte festival. Op Tomorrowland zijn ongeveer 15 verschillende area’s te vinden. Elke area heeft zijn eigen muziekstijl, waarbinnen dan weer verschillende artiesten uit het betreffende genre optreden. Zo had je in 2012 onder andere de Carl Cox & Friends area (Techno), Q-dance (Hardcore/ Hardstyle) enĀ CafĆ© d’Anvers (House). Voor ieder wat wils dus!

Na 40 minuten lopen kwamen we dan eindelijk bij het begin van het festival aan. De route naar het terrein was gelukkig wel leuk. Overal draaide er muziek op de achtergrond, er waren torens die vuur spuwden en er was een spookhuis. Onderweg kwam je nog langs een soort Dreamville dorpje, met verschillende winkels waar van alles en nog wat te koop was.

Toen we dan eindelijk op het daadwerkelijke festivalterrein stonden (voor de ingang stond een ellenlange rij – gelukkig was dat alleen de eerste dag), was de eerste indruk al geweldig! Er is zo ontzettend veel tijd en geld besteed aan de aankleding van het festival. Roger en ik zijn al naar heelĀ wat festivals geweest, maar Tomorrowland staat toch wel veruit op nummer Ć©Ć©n qua aankleding. Zelfs in de bosjes waren overal vlindertjes gehangen, echt geweldig!

Roger en ik hadden van tevoren dus geen idee wat ons te wachten stond. Toen we richting Main Stage liepen, zagen we allemaal mensen naast elkaar staan op een rij. We vroegen ons af waar ze naar aan het kijken waren. Toen we dichterbij kwamen zagen we dat wij op een soort heuvel stonden en dat Main Stage beneden in het ‘dal’ opgebouwd was. Als je op de rand staat, zieĀ je dus de Main Stage en duizenden mensen die daar voor staanĀ te dansen. Echt een GEWELDIG uitzicht. We hebben dan ook eerst een kwartier stil gestaan en genoten van het uitzicht, voordat we het festival verder gingen verkennen.

Tomorrowland heeft elk jaar een bepaald thema. In het jaar dat wij waren, draaide het thema rondĀ “The Book of Wisdom”.Ā Het podium van de Main Stage bestond uit allerlei staande en liggende boeken. In het midden stond een gigantisch dichtgeklapt boek, die open kon draaien. In dat boek waren mega LED-scherm ingebouwd. Suuuuhuuupervet!

Het terrein is erg lang en smal. Je moet dus best veel wandelen als je alles wilt zien – en dat wil je zeker! Zo stond er op het eind van het terrein het grootste reuzenrad van Europa; deĀ Cloud Rider. Superleuk om een ritje te maken en Tomorrowland van boven te zien. Ook was er een Peugeot skydive stand waar je (gratis!) door middel van een windtunnel kon skydiven.

Overdag vlogenĀ er af en toe wat helikoptersĀ over die confetti over Tomorrowland strooiden. Wanneer de zon achter de heuvel was, kwamen de lasers en het vuurwerk tevoorschijn. Niet normaal hoeveel geld en moeite de organisatie van Tomorrowland er in steekt!

Wat ons het meest is opgevallen tijdens het festival, is de ontzettend gemoedelijke sfeer die er hangt. Iedereen heeft een grote glimlach op het gezicht. Er komen ongeveer 76 verschillende nationaliteiten naar Tomorrowland en iedereen is even vrolijk. Zo viel tijdens de set van David Guetta het geluid uit. Zeven minuten lang was er helemaal niets meer te horen. In plaats van een fluitconcert van 30.000 toeschouwer, gingĀ het publiek gezamenlijk een lied zingen, er werden meerdere waves in gezet en de sfeer bleef alsnog uitstekend!

Daarom is ons advies ook: Als je er nog nooit geweest bent.. Ga er een keer heen! Het is het geld dubbel en dwars waard! Je zult je ogen uitkijken. Hou er wel rekening mee dat het festival in Belgiƫ is, dus er is kans dat het af en toe met bakken uit de hemel komt. Neem dus altijd een poncho mee.

Aftermovie die een vriend gemaakt heeft:

David Guetta – I gotta feeling remix

+Gerelateerd
+Info

Gepost op: 30/07/2012

Auteur: Wendy Lempers

Categorie: Alle reisverhalen, Belgiƫ, Europa, Festivals, Video

Tags: , , ,

+Reacties

Laat een berichtje achter!