?>

Voorbereidingen in volle gang!

Home  /  Alle reisverhalen  /  Huidige pagina

De voorbereidingen zijn in volle gang, en wat hebben we het naar ons zin met alleen al het doorlezen van de Rough Guide, het speuren op internet naar reistips en het bedenken van wat we allemaal nodig hebben. Roger is bezig met het leren van Spaans, met behulp van de leuke app Duolingo.Ā Wel handig als we ons daar een beetje verstaanbaar kunnen maken.

We hebben nog drie maanden te gaan en het klinkt ver, maar de tijd gaat zoo hard! We hebben de planning zo goed als af. Die ziet er als volgt uit:

Dag 1 Arrival Lima (18:05)
Dag 2 Lima
Dag 3 Lima –> Pisco (Islas Ballestas) –> Ica / Huacachina –> Arequipa
Dag 4 Arequipa
Dag 5 Colca Canon tour
Dag 6 Colca Canon tour –> bus from Chivay to Puno
Dag 7 Puno (evt. boattour to Lake Titicaca) –> La Paz
Dag 8 La Paz
Dag 9 La Paz with propellor plain toĀ –> 09:00 RurrenabaqueĀ  – (pampas tour)
Dag 10 RurrenabaqueĀ  – (pampas tour)
Dag 11 RurrenabaqueĀ  – (pampas tour)Ā  –> La Paz
Dag 12 La Paz (Death Road)
Dag 13 La Paz –> Uyuni
Dag 14 Salar de Uyuni
Dag 15 Salar de Uyuni
Dag 16 Salar de Uyuni –> Optional: From Potosi to Sucre
Dag 17 Optional: From Sucre to La Paz
Dag 18 La Paz –> Copacobana
Dag 19 Copacobana –> Cusco
Dag 20 Cusco
Dag 21 Macchu Picchu
Dag 22 Macchu Picchu
Dag 23 Macchu Picchu
Dag 24 Macchu Picchu
Dag 25 Macchu Picchu
Dag 26 Cusco
Dag 27 Cusco –> Lima (flight is about 100 euro)
Dag 28 Lima
Dag 29 Flight Lima -> Nederland (13:50)
Dag 30 Nederland
Ā 

Het is een globale planning, we zijn natuurlijk helemaal vrij om ergens een dagje langer/ minder lang te blijven, of ergens anders heen te gaan.

We gaanĀ o.a. naar de zoutvlaktes in Bolivia, een vijfdaagse hiking tocht doenĀ naar de Macchu Picchu en naar het moeras en de jungle in Bolivia voor eenĀ driedaagse Pampas tour. Ik ben hier echt zĆ³ enthousiast over. Alleen alĀ bij het typen van deze blog staat er een grote glimlach op m’n gezicht, haha.

De vliegtickets van Brussel naar Lima (en terug) en van Cusco naar Lima zijn al gekocht en we hebben zelfs al ons hostel bij aankomst geboekt: Flying Dog Hostel. Een hostel in het centrum van Miraflores; een district in de plaats Lima. Miraflores schijnt een hippe wijk te zijn, dichtbij de zee, met veel culturele en commerciĆ«le activiteiten en een erg bruisend nachtleven. Dat klinkt dus goed šŸ˜€ .

Onze backpacks zijn ook al gekocht! Na veel passen en meten zijn we allebei voor een Osprey gegaan. Roger heeft een 68L Osprey Kestrel en ik een Osprey Ariel 55L. We wilden eerst voor een grotere backpack gaan (Roger 80L en ik 65L), maar na veel advies vragen aan vrienden en wat tips lezen op internet, hebben we toch besloten om voor een maatje kleiner te gaan. Gewoon niet al te veel spullen meenemen! (Klinkt zo gemakkelijk, maar ik ben bang dat ik het daar erg moeilijk mee ga krijgen šŸ˜‰ ). Ik ben benieuwd hoe de backpacks gaan bevallen!

De voorbereidingen zijn begonnen! De eerste spullen zijn gekocht :-) .

De voorbereidingen zijn begonnen! De eerste spullen zijn gekocht šŸ™‚ .

Gister zijn we met z’n drieĆ«n naar de JohoĀ in Den Haag geweest om alvast wat spullen te kopen. Echt een superleuke winkel en ze hebben erg veel leuke en handige reisspullen.Ā Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik erg gelukkig word van dingen kopen. Ik voelde me daar dan ook als een kind in een snoepwinkel. Ik wilde bijna het gehele assortiment kopen, maarr… ik heb me erg goed ingehouden (al zeg ik het zelfĀ šŸ˜€ ).

We hebben o.a. een EHBO-kit gekocht, slaapmasker (misschien dat het dan eindelijk lukt om watĀ te slapen in een bus/ vliegtuig), een gootsteenstopper (zodat we handwasjes e.d. gewoon in de wasbak kunnen doen), Point-It boekje (boekje dat vol staat met plaatjes, voor als we er in het Spaans niet uit komen šŸ˜› ), wereldstekker, reishanddoeken, geldriem, wat smartbags en HG Op Reis Alles-Wasje (te gebruiken als shampoo, douchegel, wasmiddel en afwasmiddel. Klinkt superhandig, ben benieuwd of het een beetje lekker ruikt).

Al een aardige waslijst, maar we hebben nog langggg niet alles! Kopen, kopen, kopennn, hahaha šŸ˜€ .

Ze verkochten ook hele sexy hoedjes bij de Joho :-P . Toch maar niet gekocht..

Ze verkochten ook hele sexy hoedjes bij de Joho šŸ˜› . Toch maar niet gekocht..

Ā 

+Info

Gepost op: 22/06/2014

Auteur: Wendy Lempers

Categorie: Alle reisverhalen

Tags: , , , ,

+2 Reacties
  1. Mamsie says:

    Zeker oppassen met inpakken want je moet alles zelf meedragen. Oftewel…. Je sjouwt je anders letterlijk een bult. Maar de voorpret is ook hartstikke leuk, je geniet al van alles bij voorbaat. De tijd gaat snel zat hoor, voor je het weet is het zo ver

  2. Lisa says:

    Heeeeel herkenbaar :D!!

Laat een berichtje achter!